350ml vody
80g oleje
10g soli
500g hladké mouky
20g droždí
Postup:
Nejprve si ze všech surovin umícháme celkem dost lepivé těsto (já jako vždy v domácí pekárně). Těsto dáme na moukou posypaný vál, přikryjeme a necháme asi půl hodiny odpočinout. Poté vyválíme obdélník asi půl centimetru vysoký a radýlkem nakrájíme proužky také zhruba půl centimetru až centimetr široké. Ty přendáme na plech vyložený pečícím papírem a opět přikryjeme a necháme asi půl hodiny kynout. Troubu vyhřátou na 180°C pokropíme vodou, aby se vytvořila pára a nakynuté tyčinky do ní vložíme a pečeme zhruba 10-15minut dozlatova (každá trouba peče jinak, takže je nutné ji hlídat). Správně upečené Grissini poznáme tak, že po rozlomení křupnou.
Samozřejmě je možné přidat do těsta různé koření a udělat si tak tyčinky s různými příchutěmi.
krásně křupavé Grissini

Těsto je opravdu DOST lepivé, ale tyčinky jsou naprosto výborné... u nás byly snědené během jednoho odpoledne!
OdpovědětVymazatJsem ráda, že chutnaly :) To lepivé těsto je jejich jediné mínus :D
OdpovědětVymazatJá dávám sádlo místo oleje a těsto je super,nelepí a nádherně se s ním pracuje :)
OdpovědětVymazatDěkuji za tip, určitě vyzkouším ;)
Vymazat