225 ml mléka
20 ml oleje
85 g cukru
5 g soli
1 vejce
500 g hladké mouky
20 g čerstvého droždí
mák
Postup:
Vlažné mléko nalijeme do domácí pekárny, přidáme olej, cukr, sůl, půlku vajíčka (druhou půlku si necháme na pomazání rohlíků), mouku a droždí. Zapneme na program "těsto" a necháme pracovat pekárnu. Pokud pekárnu nevlastníte, stejnou službu odvede také robot anebo vařečka.
Necháme vykynout asi půl hodiny, poté si těsto vyklopíme na vál a umotáme 12 rohlíků, které necháme na plechu s pečícím papírem vykynout. Troubu rozehřejeme na 180°C a těsně před vložením rohlíků do trouby je pomažeme druhou půlkou rozšlehaného vajíčka a posypeme mákem. Pečeme asi 10-12 minut. Po vytáhnutí z trouby přendáme rohlíčky na mřížku a necháme vychladnout.
Mňamka, dneska budou na svačinku,
OdpovědětVymazatSuper, my měli kynutý jablkový závin :)
Vymazat