A když pizzu, tak s tomatovou omáčkou, takže tady jsou oba dva recepty.
Tomatová omáčka
Suroviny:
400 g čerstvých rajčat (nebo ve vlastní šťávě z plechovky)
3 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sušené majoránky
1 lžička sušené bazalky
1 lžíce vinného octa
2 stroužky česneku
můžete přidat sůl a pepř, já to kvůli dětem nedělám
Postup:
Na pánev dáme pokrájená rajčata s olivovým olejem, oreganem, majoránkou a bazalkou. Přidáme nadrobno pokrájený česnek a vaříme na mírném ohni asi deset minut. Sem tam promícháme. Nakonec přidáme vinný ocet a odstavíme. Takto připravenou omáčku můžeme použít právě na potření pizzy anebo na špagety. Určitě vyzkoušejte, je to rychlé a dobré.
Těsto na pizzu
Suroviny:
250 ml vody
40 ml oleje
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
500 g polohrubé mouky (klidně může být i hladká)
15 g droždí
Postup:
Suroviny dáme do domácí pekárny v přesném pořadí, které popisuji v seznamu surovin, zapneme program těsto a pekárna už se postará, aby bylo těsto krásně prohnětené. Necháme vykynout a je hotovo. Těsto je malinko lepivé, ale pracuje se s ním krásně. Takže už stačí jenom vytvarovat, potřít tomatovou omáčkou nebo kečupem a přidat ostatní suroviny, které máte rádi. Já dávám většinou šunku, rajčata (anebo místo rajčat ananas), v případě, že dám jen kečup a ne omáčku, tak ještě posypu oreganem. Nahoru samozřejmě ještě sýr, (i když je jedno, co tam vlastně dám, protože syn stejně po upečení všechno oddělá a jí holé těsto s kečupem nebo omáčkou) a dáme na 15 - 20 minut upéct do vyhřáté trouby tak na 150 - 180°C. Ale raději nakukujte, každý má rád upečenou jinak. A pokud jste se nechali inspirovat, tak přeji dobrou chuť.

Žádné komentáře:
Okomentovat