28. září 2013

Škvarková pomazánka

Před pár dny jsem psala o domácím sádle a škvarcích, tak teď je nejvyšší čas napsat taky recept na dobrou škvarkovou pomazánku. Tak tady je.



Suroviny: 
300g škvarků
1 cibule
1 jablko
sůl
pepř
4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sádlo

Postup:
Škvarky umeleme v mlýnku na maso. Na trošce sádla chvíli podusíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané jablko, prolisovaný česnek a majoránku. Celé to přidáme do škvarků, ochutíme solí a pepřem a promícháme. Můžeme jíst ihned, ale lepší je, když se nechá uležet.



1 komentář:

  1. Mňam to zní zajímavě. Podusené jablko s česnekem. To je nezvyklé jsem zvědavá na chuť, takže určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat