23. září 2013

Kynutý houskový knedlík

Sedím tady nad fotkami kynutého houskového knedlíku a přemýšlím, co o něm napsat ještě jiného :-D Spoustu věcí, které si teď dělám doma sama, jsme prostě kupovali. I tento knedlík býval na našem seznamu dost často. Jenže proč platit peníze za něco, co si můžu uvařit doma, levněji a zdravěji? Je teda pravda, že se to začíná obracet proti mně,
ale zatím mně baví koukat na spokojené obličeje mých nejbližších. Jen nevím, co na to řeknou, až mně to jednou bavit přestane.

Suroviny:
250ml mléka
1 vejce
špetka soli
10g droždí
500g hrubé mouky
1 rohlík

Postup:
Všechny suroviny dáme do domácí pekárny, zapneme program hnětení a výsledné těsto necháme vykynout. Potom uválíme dvě šišky, které uvaříme v osolené vodě asi 20 minut. Po deseti minutách knedlíky otočíme. Po vytáhnutí z vody je propícháme vidličkou, ať z nich může vyjít pára a pokud nechceme, aby okoraly, tak je vyválíme v rozpuštěném sádle. 


hotové knedlíky


Žádné komentáře:

Okomentovat